Gıda piyasası ve endüstrinin tavuğun özellikle tavuk ve yumurtada genetikte öylesine oynamalar yapıldı ki tavuklar günde 3 yumurta verir oldu. Bununla birlikte elde edilen yumurtanın rengindeki anormallik (tavuk yumurtası süt beyaz olmaz grimsi olur) o yumurtayı yenmez hale getirmektedir.
Türkiye’de endüstriyel tavukçuluk İzmirli Henri Benazus tarafından geliştirilmiştir. Benazus, tavukları 90 günde yetiştirip ancak bu sürede kesime gelebilen tavukları kesip satmaktaydı. Sonrasında tavuk üretiminde gelişen 40×40 cm’lik kafeslerde hareketsiz olduğu için 45 günde yetiştirilip satılan tavuklar nedeni ile maliyet farkında dolayı Benazus iflas etti. Benazus “Bana değer veren ve kötülüğü hak etmeyen insanlara böyle bir kötülüğü yapamam” diyerek işi bıraktı.
Endüstriyel sistemde yetiştirilen tavuklar bırakın koşmayı yürümekte bile güçlük çekiyorlar. Oysa köylerde yetiştirilen tavuklar öyle hareketlidir ki kolay kolay yakalayamazsınız. Fabrikalarda yetiştirilen yürüyemeyen, canlı iken bile kemikleri kolaylıkla kırılan ve 20 dakikada pişen bu tavukları yememek gerekir. Dünya üzerinde şu anda genetiği ile en az oynana hayvan küçükbaş hayvanlardır. Ancak daha sağlıklısı balıktır. Çiftlik alabalığı yada özel üretilen balıklar haricinde denizde kendiliğinden yetişen balıklar en sağlıklı yiyeceklerdir. Mümkün mertebe bunları tüketmeye özen gösterin.