Site icon Helal Platform

Eminönü’ne Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir?

İstanbul’un en önemli tarihi yerlerinden birisi olan Eminönü’ne, bulunduğu konum itibari ile her noktadan ulaşım sağlanabilmektedir. Fatih ilçesine bağlı olan Eminönü, Sahip olduğu kültürel ve tarihi mirasları ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır.  Bu nedenle Eminönü’nü ziyaret etmek isteyenler için birçok ulaşım yolu mevcuttur. Bu yazımızda Eminönü’ne Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir? Sorusunu detaylı bir şekilde açıkladık… 

Eminönü’ne Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir?

Eminönü’ne gitmek için birçok toplu taşıma araçları mevcuttur. Anadolu yakasından Eminönü’ne ulaşım sağlamak için, Marmaray, vapur veya Metrobüs hatları kullanılabilir. Avrupa yakası için ise otobüs, Marmaray, Tramvay veya Metro hatları ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilir.

Otobüs ile Ulaşım

Avrupa yakasında oturan kişiler İETT otobüsleri ile kolay bir şekilde  Eminönü’ne Ulaşım sağlayabilir. Otobüs hattı sayısı oldukça fazladır ve birçok güzargahtan kolaylıkla ulaşılabilir. Anadolu yakasında ikamet eden vatandaşlar kadıköy veya üsküdar iskelelerinden vapur vasıtası ile Eminönü’ne geçebilir. Bunun yanı sıra metrobüs hatları ile Avrupa yakasına geçerek Otobüslerle aktarma yapıp Eminönü’ne ulaşım sağlayabilir. Eminönü-Fatih bölgesinde bulunan İETT otobüs hatları şunlardır;

 

Metrobüs İle Ulaşım

Avrupa Yakasında oturan kişiler en yakın Metrobüse bindikten sonra Cevizlibağ durağında inmeli ve Bağcılar-Kabataş Tramvay’ına binip Eminönü’ne ulaşabilirler.

Metro İle Ulaşım

Metro hatları İstabul’un Hemen hemen her bölgesinde bulunur. Ancak Eminönü’ne direkt olarak giden bir metro hattı bulunmamaktadır. Fakat Yenikapı-Hacıosman-Taksim Metro hattı M2 ile Vezneciler durağında inerek Eminönü’ne Ulaşılabilir.

 

Marmaray İle ulaşım

Marmaray Hattı yapımından bu yana Özellikle İstanbul Trafiği için oldukça önemli rol oynamıştır.  Hem Avrupa hem de Anadolu yakasında ikamet eden vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği Marmaray ulaşımı, özellikle yoğun trafik saatlerinde zamandan tasarruf etmek isteyen kişilerce tercih edilebilir. Eminönü Marmaray hattının Sirkeci durağında yer almaktadır. Anadolu yakasında Marmaray’a yakın oturmayanlar Metro ile Marmaray İstasyonu olan Ayrılık Çeşmesi’nden Marmaray’a aktarma yapmalıdırlar. Avrupa Yakası’ndaki metro hatları ise Yenikapı durağı üzerinden Marmaray aktarması yapmalıdırlar.

Vapur ile Ulaşım

Eminönü’ne direkt olarak deniz yolu ile ulaşmak mümkündür.  Üsküdar veya Kadıköy üzerinden vapur vasıtası ile Eminönü’ne ulaşım sağlanabilir.

Tramvay İle ulaşım

Eminönü’ne ulaşmanın en kolay yollarından biri tramvaydır. Tramvaya yakın oturan kişiler T1 Eminönü tramvayını kullanarak Eminönü’ne Ulaşım sağlayabilir.

Exit mobile version