Site icon Helal Platform

İmambayıldı nasıl yapılır?

imam bayildi

imam bayildi

Malzemeler:

-8 orta boy patlıcan
-4 soğan
-12 diş sarımsak
-3 domates
-4 sivri biber
-1 çay bardağı zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber
-2 kesme şeker
-2 su bardağı sıcak su

Domates sosu için: 

-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-Yarım su bardağı rendelenmiş domates
-1 tatlı kaşığı domates salçası

Kızartmak için:

-Ayçiçek yağı

Üzeri için:

-Maydanoz yaprakları

Nasıl yapılır?

-Patlıcanların sap kısımlarını kesmeden alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.

-Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayın. Domatesleri soyup küp doğrayın. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin ve ince doğrayın.

-Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve tuzu ilave edip soteleyin. Sarımsak, domates, biber, şeker ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.

-Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın. Isınan yağda patlıcanları iki taraflı hafif kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

-Patlıcanları yayvan bir tencereye aralıklı olarak yerleştirin. Orta kısımlarını bıçakla hafif kesip açın ve soğanlı harcı paylaştırın.

-Tencerenin kenarından 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.

-Domates sosu hazırlamak için zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip bir taşım kaynatın. Sosu bir servis tabağına alın.

-Üzerine patlıcanları yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpin.

-Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun… 

Exit mobile version