Site icon Helal Platform

Yüksek tansiyon için hangi bölüme – doktora gidilir?

yüksek tansiyon icin hangi bölüme doktora gidilir

yüksek tansiyon icin hangi bölüme doktora gidilir

Yüksek tansiyon son zamanlarda halk toplumu karşısında sıkça görülen yaygın bir durumdur. Kalbi tetikleyen ve etkisi bakımından kan pompasına kadar etki ederek sağlık sorunlarını çıkarten yüksek tansiyon için hangi doktora gidilir.
Yüksek tansiyon için hangi bölüme – doktora gidilir? Merak edilenler haberimizde…

Son zamanlarda halk arasında sessiz düşman olarak bilinen hastalıkların başında tansiyon gelmektedir. Biz tansiyonun nasıl çıkacağını nasıl anlarız? Böyle bir olasılık var mı? Yada tansiyon çıkmaması için ne yapmamız gerekmektedir?

Yüksek tansiyon ciddi komplikasyonlara yol açabilir ve kalp hastalığı, felç ve ölüm riskini artırır. Yüksek tansiyonun akut nedenleri arasında stres önemli bir yere sahiptir, ancak kendi başına olabilir veya böbrek hastalığı gibi altta yatan bir durumdan kaynaklanabilir. Şimdi, Yüksek tansiyon için hangi bölüme – doktora gidilir? Gelin hep birlikte öğrenelim…

YÜKSEK TANSİYON BELİRTİLERİ

Yüksek tansiyonu olan birkaç kişinin baş ağrısı, nefes darlığı veya burun kanaması olabilir, ancak bu belirti ve semptomlar spesifik değildir ve genellikle yüksek tansiyon şiddetli veya yaşamı tehdit edici bir aşamaya ulaşana kadar ortaya çıkmaz.

Yüksek tansiyon için hangi bölüme gidilir?

Tansiyon için hangi doktora gitmek gerekiyor? Yüksek tansiyondan şüpheleniyorsanız dahiliye veya kardiyoloji polikliniklerine başvurmanız ve tetkiklerinize göre tedavinizi düzenlemeniz gerekir.

Yüksek Tansiyon hastalıkları – belirtileri nedir?

– Obstrüktif uyku apnesi
– Böbrek sorunları
– Adrenal bezi tümörleri
– Tiroid problemleri
– Kan damarlarında doğuştan belirli kusurlar
– Doğum kontrol hapları, soğuk algınlığı ilaçları, dekonjestanlar, reçetesiz satılan ağrı kesiciler
– Kokain ve amfetaminler gibi yasadışı ilaçlar

Exit mobile version