Site icon Helal Platform

Sigarayı bırakmak için neler yapabilirim?

sigarayi birakmak icin

sigarayi birakmak icin

Hayatımızın en büyük problemlerinden biride kuşkusuz sigaradır. Sigara sağlımızın, hayatımızın ve yaşantımızın büyük bir bölümünü etkilemektedir. Hayatımızın yarısını bizden alıyor desek daha doğru olabilir. Peki hiç düşündünüz mü sigara bırakmam mümkün mü? Sigarayı nasıl bırakabilirim? Sigarayı bırakmak için neler yapabilirim? Buyrun beraber sigarayı nasıl bırakabiliriz yöntemlerini inceleyelim…

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ben bir sigara kullanıcısıydım 6 -7 ay öncesine kadar. Çoğu kişiler gibi 20 – 30 yıllık tiryaki değildim. 2  – 3 yıllık bir sigara kullanıcısıydım. Sigarayı bırakınca aklına geliyor mu? sorusuda çok geldi bana.

Arkadaşlar sigarayı isterseniz bırakabilirsiniz. Mümkün? Ramazan ayında oruç tutuyor musunuz? Evet tutuyoruz. Peki tuttuğun saat dilimi içerisinde sigara mı içiyorsun? Hayır. Olay bu kadar basit bence. Akşama kadar 16 saatlik bir süre zarfında sigarayı hatırlamıyorsan içmiyorsan bırakman da bu kadar basit. Sigarayı bırakmak mümkün çok mümkün hemde.

İstemek sigarayı bırakmak demektir. Sinirlenirsin aklına gelir. Ama içmezsin. İçmemek için sigarayı bırakmak en önemlisi. Genç yaşta başlamak hayatınızın 12 yılını çalıyormuş. Bence en önemli yaşam sağlıklı olandır.

Merdivenleri çıkarsan, koşarken, halı saha da top koştururken tıkanmıyorsan rahat nefes alıp uyayabiliyorsan senden mutlusu olamaz belki de. Sigaranın maddi manevi zararlarını bilipte içmek senin için sıkıntılı bir süreç olması gerek.

Ben öyle ilaç falan kullanmadım. O yüzden de ilaç ile ilgili bir şey yazmadım. Aileni sevdiklerini kendini düşün kafada sigarayı sil ve bırak. Bu kadar kısa bir çalışma.

Umarım faydası olur.

Exit mobile version