Site icon Helal Platform

Saç kıran hangi bölüm bakar? Saçkıran için hangi doktora gidilir?

Sac kiran hangi bolum bakar

Sac kiran hangi bolum bakar

Saçkıran, saç bölgesinde ya da sakal bölgesinde yuvarlak para gibi saç dökülmesiyle gerçekleşen bir durumdur. Saç kıran hastalığı oldukça yaygın bir hastalıktır. Ancak zor bir hastalık değildir. Çözümü olan bir hatalık olarak bilinmektedir. Saçkıran nedir? Saç kıran hangi bölüm bakar? Saçkıran bulaşıcı mıdır? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Saçkıran günümüzde genellikle saç ve sakal bölgesinde bozuk para boyutu kadar dökülmesiyle gerçekleşen bir durumdur. Yapılan tedavi ile çözümü olan bir hastalıktır. Saçkıran cildimize bulaşan ve hızla yayılan bir tür mantarın sebep olduğu bir saç hastalığıdır.

Saçkıran neden olur?

Sonuç olarak da bağışıklık sistemi kişinin kendi hücrelerine saldırır. Saç kıranda da bağışıklık hücreleri saç köklerine saldırarak saçın uzamasını durdurur ve saç dökülmesine yol açar. Saçkıran belirtileri merak edilmekte.

Saç dökülmesi genellikle deride meydana gelmektedir. Ancak kirpik, kaş, koltuk altı, sakal ve kasık tüyleri dahil her türlü saçlı deri saçkırandan etkilenebilir ve tırnak yapısında değişiklikler meydana gelebilir.

Klinik görünüm değişkendir ve kişiden kişiye farklılık gösterir. Hastalığın gidişatı öngörülemez ve bazen kronik olarak tekrarlayan yapıdadır.

Saçkıran için hangi doktora gidilir?

Saçkıran tedavisi, cilt hastalıkları uzmanı tarafından planlanır. Tedavide amaç hastalığın ilerlemesini durdurmak ve belirtilerin şiddetini azaltmaktır. Hafif derecede ve erken aşamadaki vak’alardan bazılarında herhangi bir tedaviye gereksinim olmadan saçlar birkaç hafta içerisinde kendi kendine düzelerek eski görünümü almaktadır.

Exit mobile version