Site icon Helal Platform

Saç Ekimi ve Saç Ekim Süreleri

Saç ekimi uygulamaları kişilerin çeşitli nedenlerden dolayı saçlarını kaybetmesi, kelleşme yaşaması ve saçlarının seyrelmesi nedeni ile başvurulan uygulamalar arasında yer almaktadır. Saç ekimi uygulamaları kişilerin saç kayıplarının incelenmesi sonrası belirleneceği gibi ekim için bekleme süreleri de çeşitli etkenler göz önüne alınarak belirlenmektedir. Ekim işlemlerinden sonra sağlıklı saçların çıkması için bekleme süreleri kişiden kişiye farklılık göstermekte ve bu süre altı ay ile bir sene arasında değişkenlik göstermektedir. Saç dökülmesi ve seyrelmesi sorunu yaşayan kişilerin doğal bir saç görüntüsü elde edebilmek için detaylı bir muayeneden geçmesi ve ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak uygulama ile ilerlemesi gerekmektedir. Kişilerin doğru klinik, doğru uygulama ve doğru uzmanı tercih etmesi iyileşme ve bekleme sürelerinin kısalmasını sağlayacaktır.

Saç Ekimi Sonrası İyileşme ve Yeni Saç Çıkmasını Bekleme Süreleri

Ekim ameliyatı sonrası kişiler hızlı ve kesin bir şekilde sonuç almak istemektedir. Fakat her uygulamada olduğu gibi saç ekiminden sonra belirli bir iyileşme süresi geçmesi ve saç köklerinin yerine oturması sonucu yeni saçların çıkmasını bekleme süresi bulunmaktadır. Saç ekim işlemlerinden sonra tamamen iyileşme ve yeni saçların çıkması için en az bir sene beklemek gerekmektedir. bekleme süreleri söz konusu olduğunda her insan aynı şekilde yanıt vermemektedir ve kimi insanda bu durum üç ayda sonuç vermeye başlarken kimi insanda bir seneyi bulabilmektedir.

 Ekim uygulamaları yapıldıktan sonra kişilerin dikkat etmesi gereken süreler ilk üç gün, ilk hafta ve ilk ay olarak özelleştirilebilmektedir. Saç ekimi uygulamasından sonraki ilk üç kişiler için oldukça önemlidir. Uygulama sonrası kişilerin ilk üç gün güneşe maruz kalmaması, saç derisine herhangi bir bakım ürünü uygulamaması ve su ile temasını önlemesi gerekmektedir. Bu süreyi de içine dahil eden ilk hafta kişilerin saçlarının tutunmaya başladığı süreci kapsamaktadır. Bu süre zarfında kişilerin ekim yapılan bölgeyi darbe almaktan , ovmaktan, kaşımaktan ya da sert hareketlerden koruması gerekmektedir. Kişiler ekim işleminden sonraki ilk hafta daha verimli bir sonuç alabilmek ve hızlı iyileşmek için antibiyotik kullanmaktadır. İlk hafta saç derisi üzerinde herhangi bir oluşum gözlenmezken iki ya da üçüncü haftalarda saç derisinde kabuklanma gözlemlenmeye başlamaktadır ve bu durum iyi bir işaret olarak görülmektedir.

Uygulama sonrası dönemdeki ilk ay ekim yapılan tüm saç kökleri deriye tutunmaya başlamaktadır. Fakat bu ay içinde kişilerin psikolojik olarak zedelenmesine yol açabilecek ve şok dökülme olarak isimlendirilen, ani saç dökülmeleri yaşanmaktadır. Bu durum saç ekimi bekleme süreleri ve iyileşme döneminin en önemli dönüm noktası olarak nitelendirilmektedir. İyileşme sürecinin en verimli, şekilde ilerlediğinin göstergesi olan dökülme olayı sonlanmadı takdirde ve hızlı bir şekilde devam ettiğinde kişiler mutlaka uzmanlarının görüşünü almalıdır. Ayrıca ilk ay içinde uygulama sırasında destek alınan donör bölgelerde kanama durumu görülebileceği için kişiler bu durumun bilincinde olarak paniğe kapılmamalı ve stres yapmamalıdır.

Saç Ekim Uygulamasından Sonra Saçlar Ne Zaman Uzamaktadır ?

Saç ekimi uygulamaları sonra kişilerin merak ettiği en önemli sorulardan biri ne kadar süre beklemeleri gerektiği? ve saçlarının ne zaman uzama göstereceğidir? Saç ekimi bekleme süreleri için net bir zaman dilimi vermek uygun değildir. Çünkü bekleme süreleri kişilerin genel sağlık durumuna, uygulama türüne, uygulama alanının boyutuna ve kullanılan tekniğe bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

 Ekim işlemi yapıldıktan ve ilk haftalık iyileşme süreci atlatıldıktan hemen sonra, köklerinde yerleşmesi ile birlikte saçlarda büyüme ve uzama meydana gelmektedir. Saç derisine yerleşen ve canlılığını koruyan saç kökleri, uzamaya başlasa da, kişilerin bunu anlaması için zaman gerekmektedir. Saçlar uzamaya başladıktan sonraki ilk ay kişiler şok dökülme olayını yaşamaktadır. Şok dökülme ile birlikte belli oranda bir saç ya da tüm saçlarını kaybeden kişiler, daha sağlıklı saç köklerine kavuşacaktır. Saç ekimi bekleme süreleri, kişilerin psikolojik olarak yıpranmasına ve stresli zamanlar geçirmesine neden olsa da, bu süreç olumlu bir şekilde tamamlanmalıdır. Şok dökülmenin yaşanması ile birlikte, kişiler bekleme sürelerinin kısaldığını anlamalı ve dökülen saçlarının yerine çıkan saçlarının daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzayacağının bilincinde olmalıdır.

Saç Ekimi Uygulaması Ne Kadar Sürede Tamamlanmaktadır ?

Saç ekimi uygulamalarının tamamlanma süreci, tamamen hasta ile doğru orantılı bir şekilde değişkenlik göstermektedir. Hastaların uygulama alanının genişliği ve kullanılacak kök sayısı uygulama süresinin uzamasına neden olmaktadır. Saç ekimi uygulamalarının yönlenmesinde etkin olan en önemli faktörlerden biri de uygulamayı tamamlayacak olan uzmandır. Uzmanın belirleyeceği yöntem, tecrübesi, el becerisi ve pratikliği uygulama süresinin kısalmasını sağlayabilmektedir. Saç ekimi uygulamalarına girecek birçok insan saç ekimi bekleme süreleri hakkında bilgi almak istemektedir. Fakat uzmanlar bu süre için kesin bir zaman verememekle birlikte, uygulama sonrası ilk aylık dönemin takip edilmesini önermektedir.

Saç ekimi uygulamalarında seanslar dört ile altı saat arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Uygulama sırasında hastalara lokal anestezi yapıldığı için sürelerin daha fazla uzatılması önerilmemektedir. Ayrıca uygulama öncesi donör bölgeden alınan saç kökleri özel solüsyonlarda uygulamaya girmek için bekletildiğinden, uygulama süresinin uzaması köklerin canlı kalma oranının azalmasına neden olabilmektedir. Saç ekimi uygulamalarında kişilere uygulanacak seans sayısı işlem öncesi belirtilmekte ve kişilerin bu seansları düzenli olarak takip etmesi gerekmektedir. Ekim uygulamalarının düzenli seanslar halinde yapılması sonrasında saç ekimi bekleme süreleri kısalmasına ve verimli sonuç alınmasına büyük katkısı olacaktır.

 

Exit mobile version