Site icon Helal Platform

OBEZİTE NEDİR? VE OBEZİTE TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

OBEZİTE NEDİR; Obezite, vücutta sağlığı bozacak düzeyde aşırı ve anormal yağ birikmesinin tıp dilinde kullanılan adıdır. Aşırı ve anormal yağ birikmesi en basit yöntem ile kişinin vücut kitle indeksi hesaplanarak bulunmaktadır. VKİ değeri 30 değerinin üzerinde olan kişiler obez olarak kabul edilir ve tedaviye ihtiyaç duyulur. VKİ değerine göre tedavi ilaçlarla, endoskopik obezite yöntemleriyle ya da cerrahi yöntemler ile tedavi edilmelidir.

   Obezite hastalarında yağ dokusunun fazla olması tüm sistemi etkileyecek ve devamlı olarak kilo aldıracak şekilde hormonal ve kimyasal maddeler salgılar. Salgılanan bu hormonlar; iştahın açılmasına, doyma sınırının üst seviyeye çekilmesine ve obezitenin ilerlemesine sebep olur. Aşırı kilo alımı  sağlığınızı büyük ölçüde tehdit ederken, hareketlerinizin kısıtlanmasına ve aynı zamanda ciddi hastalıklara yakalanmanıza da sebep olabilmektedir.

 

 

 

 Pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilen obezite hastalığı, insan vücudunda birden fazla organı etkilemektedir. Bu yüzden, obezitenin tedavisinde de birden çok branşın uyum içinde çalışarak planlama yapması büyük önem taşımaktadır. Obezitenin tedavisi için başvuran hastalarımız; endokrinoloji, beslenme, psikiyatri, fizik tedavi uzmanlarımız ve egzersiz danışmanlarımız tarafından operasyon öncesinde detaylı muayeneye tabii tutulurlar. Eğer gerekli görülürse kardiyoloji ve göğüs hastalıkları uzmanlarımız da operasyon öncesinde hastalarımızı muayene etmektedirler. Yani obezite cerrahisi için başvuru yapan her bir hastamız, bu sorununun altında yatan faktörler, yeme alışkanlıkları, psikolojik sorunlar ve genel sağlık durumu gibi konular için detaylı muayene sonucunda obezite cerrahisine uygun olup olmadığını öğrenmiş oluyor.

OBEZİTE TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

   Obezitenin tedavisinde diyet eşliğinde egzersiz ve endoskopik ya da cerrahi yöntemler uygulanmaktadır. Hekimlerimiz, kişiye özel planladıkları obezite tedavisinde, hastamızın sağlıklı kilo değerlerine ulaşmasını ve bu seviyede kalmasını amaçlar. Bu nedenle yoğun diyet programları uygulayan kişiler bu hastalıktan kurtulabilir. Ayrıca çeşitli mide küçültme ameliyatı olan kişilerde bu konuda başarılı olurlar. Fakat aşırı kilolu kişiler zayıfladıktan sonra sarkan deri için deri ameliyatı olması gerekir. 150 kilonun üzerindeki şahıslar üzerinde deri sarkma olayı görülür. Eğer sizde bu hastalığın eşiğinde iseniz öncelikle beslenme ve diye ile bunu aşarak sonuca varabilirsiniz.

 

 

Exit mobile version