Site icon Helal Platform

Köpeklerde Deri Hastalıkları Görülür Mü?

Deri hastalıkları neredeyse çoğu hayvanda rastlanmaktadır. Köpeklerde de deri hastalıkları görülen bir durumdur. Hatta en sık görülebilen rahatsızlıklar arasındadır. Bu nedenle köpek sahibi kişilerin bu konuda bilgili olması gerekir. Herhangi bir deri probleminde bunu kendiniz çözmeye çalışmak yerine bir veterinere götürmek daha iyi olacaktır. Böylece veterinerin zamanında müdahalesiyle erken çözüme kavuşmak mümkün olacaktır.

Köpeklerde Deri Hastalıkları Görülür Mü?

Köpeklerde deri hastalığı iki türdedir. Bunlar tedavi edilebilen ve edilemeyen olarak ayrılmıştır. Bir veterinere götürdüğünüz takdirde köpekteki hangi rahatsızlığın olduğunu kısa sürede öğrenebilirsiniz. Veteriner, muayeneden sonra köpeğinizde hangi deri hastalığının olduğunu teşhis edecektir.

Köpeklerde Görülen Deri Hastalıkları

Köpeklerde görülen deri hastalıkları önce bir kaşıntıyla başlar. Ancak her kaşıntının deri hastalıklarının işaretçisi olduğunu söyleyemeyiz. Burada farkedilmesi gereken köpeği rahatsız eden geçmek bilmeyen bir kaşıntının olmasıdır. Deri hastalıkları köpeği ve sahibini aşırı derecede rahatsız eden bir durumdur.

Günümüzde köpeklerde görülen deri hastalıklarının arttığı gözlenmiştir. Köpeklerde görülen deri hastalıkları  egzama, alerjik dermatit, yaralar ve sıcak noktalar, deri tümörleri, tüy dökülmesi ve kaybı söz konusu olan deri hastalıkları arasında yer alır. Çoğu deri hastalığı alerjik reaksiyonlara bağlı olarak gelişir. Alerjik reaksiyonlar ise yiyecek, çevre etkisi ve pire faktörüne bağlı olarak meydana gelir.

Kaşınma çevresinde farkedilen kızarıklıklar genelde deri hastalıklarının işaretçisidir. Deride oluşan iltihaplar, geçmek bilmeyen kaşıntılar, açık yaralar, döküntüler, deri iltihapları, tüy dökülmesi ve egzama gibi pek çok sorun deri hastalıkların en belirgin semptomları arasında yer alır. Bu nedenle kısa süre içinde veterinere götürmek gerekir. Köpeğinizde bunlardan en az birini gözlemlediyseniz veteriner sizin ve köpeğiniz için iyi bir seçim olacaktır. Veterinerin yaptığı muayene ve sonrasında uyguladığı işlemler sonrasında köpeğinizde hangi deri hastalığının olduğu teşhis edilir. Bu tedavi masraflarını köpek sigortası ile karşılamanız mümkündür. Acil olarak başladığınız tedavide ücretsiz olarak muayene, tedavi, bakım ve temizlik masraflarını karşılayabilirsiniz. Bu sigorta can dostunuz için önemlidir. Dolayısıyla köpek sigortasını sağlık, bakım ve temizlik durumları için yaptırmak gereklidir. Böylece köpeğiniz hastalığında herhangi bir veteriner masrafı düşünmenize gerek kalmayacak.

Exit mobile version