Site icon Helal Platform

İshal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir?

png 20220605 215931 0000

png 20220605 215931 0000

Her an her zaman başımıza gelebilecek hastalıklardan biride ishaldir. İshal sebebiyle günlük hayatımızda iş ortamında sıkıntılı saatler geçiriyor olabiliriz. Peki ishal olduğumuz zaman nasıl bir tedavi yapmamız gerekmektedir. İshal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir? Merak ettiğiniz soru ve cevaplar haberimizde…

Normal günlerde yediklerimiz dolayı bazı hastalıklar görülebilmektedir. Bunların başındada ishal gelir. Fazla oranlarda C vitamini yada magnezyum gibi yiyecekler tüketmek ishale neden olmaktadır. Peki ishal nasıl geçer? İshal olduğumuz zaman ne yapmalıyız? İşte detaylar… 

İshal nedir? Nasıl olur? 

Yediğimiz yiyecek ve içecekler de C vitamini ya da magnezyum tüketmek ya da içme suyunun kirli olması gibi birçok neden ishale sebep olmaktadır. 

Normal şartlarda hem gıda hem de sıvı tüketimi yapılmasından dolayı insan vücudunda yemek bol miktarda suyla karışır. Bu gıdalar kalın bağırsağa gitmeden önce çoğunlukla sıvı durumdadır. Kalın bağırsak normalde bu malzemenin suyunu emer ve katı hale getirir ancak ishal durumunda bu işlevini yerine getiremez. Bunun sonucunda da dışkı aşırı derecede sulu olur ve vücut su kaybetmeye başlar.

İshal ’in belirtileri! 

Alkol tüketiminin ardından ishal görülebilmektedir. Daha önce bahsettiğimiz gibi vücut dışkılayacak malzemenin katılaşması için suyunu emer, daha sonra emme suyu azalır hatta su salmalarına neden olabilir. Alkol kaynaklı ishalde alınan alkolün miktarı etkilidir. Aynı zamanda akşamdan kalma durumunun belirtilerinden biri de ishaldir. 

İshal nasıl geçer?

İshal olan bir kişinin bolca su kaybettiği ve bunu kazanmak durumundadır. İshal durumunda en önemli şeylerden biride vücuttaki su oranının korunmasıdır. 

İshal olduğumuz takdirde sık sık küçük öğünler ve normal öğünlerde yemek yemeliyiz. Mutlaka gıda takviyesi yapmamız gerekmektedir. Burada öğünleri yavaş tüketmek önemlidir. Posalı lifli yiyecekler tüketimi ishal durumunun geçmesine yardımcı olabilir.

Havuç, pirinç lapası, elma, pirinç suyu, yoğurt, ayran, kahve, muz, zencefil çayı, patates çorbası, bal, elma sirkesi, böğürtlen, keçiboynuzu ve sade gazoz gibi gıdalar tüketilmeli, yediğimiz yiyeceklerde ve içecekler ki yağ oranına mutlaka dikkat edilmeli ayrıca  İshal durumunda peynir, yağlı yiyecekler, lahana, diyet bisküviler, kepekli ekmek, çiğ sebzeler, çikolata ve kızartma tüketmemeniz gerekir.

Exit mobile version