Site icon Helal Platform

Göbek fıtığı için hangi bölüme gidilir, göbek fıtığına hangi doktor bakar

Göbek fıtığı için hangi bölüme gidilir

Göbek fıtığı için hangi bölüme gidilir

Göbek fıtığı, karın bölgesinden iç organların dışarı doğru hareketi ile olan büyüklükleri değişiklik gösteren bir çıkıntı olarak tanımlanabilir. Erken önlem alınıp doktora başvurulmadığı taktirde ölümle sonuçlanabilmektedir.

Göbek fıtığı için hangi bölüme gidilir?

Bu tür şikayeti olanların hastanelerin Genel Cerrahi bölüm doktoru veya Gastroenteroloji polikliniklerine başvurması gereklidir. Ayrıca Göbek düşmesi dediğimiz bir hastalık vardır. Bunun için göbek düşmesine hangi bölüm bakar başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Göbek fıtığı neden olur?

Göbek fıtığı çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilmektedir. Göbek fıtığı daha çok ince bağırsak ve karın içi yağ dokusundan oluşmaktadır. Göbek fıtığı göbek deliğinden ya da deliğe yakın bir konumdan dışarı doğru bir şişlik olarak görülür. Göbek fıtığının kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır. Göbek fıtığı her ne kadar kadınlarda daha sık rastlansa da erkeklerde ve bebeklerde de görülebilir. Kadınlarda göbek fıtığının görülme nedeni hamilelik olabilir. Bebeklerde ise ağlamak, ağlarken kendini zorlamak göbek fıtığının oluşma nedenleridir. Göbek fıtığı hamilelerde ve bebeklerde kendiliğinden geçeceğinden bir tehlike oluşturmaz.

Göbek Fıtığı Belirtileri

Göbek fıtığı belirtileri arasındadır. Eğer göbekte oluşan şişlik geri itildiğinde tekrar aynı şeklini alıyorsa fıtık olduğu anlaşılabilir. Bu durumda uzmana başvurulması gereklidir.

Exit mobile version