Site icon Helal Platform

Diş Dolgusundan Sonra Sigara İçilir Mi?

20220605 205340 0000

20220605 205340 0000

Diş dolgusundan sonra sigara İçilir mi? sorusuna cevap olarak, birkaç saat sonrasına kadar içilmez diyebiliriz. Sigarayı ameliyattan 3-4 saat geçtikten sonra içmekte fayda vardır. Dolgu yapılırken anestezi uygulanır ve bu anestezinin geçme süreci 3-5 saat arasında değişir.

Her kişide etki farklıdır. Bu nedenle doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Diş dolgusundan sonra yeme ve içme konusuna dikkat etmek gerekmektedir. Dolgudan hemen sonra alkol, sigara içilmemesi bölgenin temizliği için de faydalıdır.

Diş Dolgusundan Sonra Sigara İçilir Mi? sorusunun Yanı sıra Yemek yenme konusu da oldukça merak edilmekte..

Diş Dolgusundan Sonra Yemek

dolgu sonrası , hemen yenmez. Çünkü dolgunun iyice yerine oturması gerekmektedir. Ancak bazı doktorlar bu operasyonu anestezi uygulamadan yaptığı için operasyonun ardından yemek yeme ve bir şeyler içme konusunda bir kısıtlama olmaz.

En sağlıklı cevabı doktorunuzdan alırsınız. Diş dolgusu ideal sertliğine genelde 2 saat içinde ulaşır. Yine de kontrollü biçimde yiyip içmekte fayda vardır. Dolgu bölgesini fazla sert besinlere maruz bırakmamanızda fayda vardır. Çünkü bu sayede dolgu düşer ve yeniden işlem yapılması gerekir.

Diş Dolgusu Ne Zaman İyileşir?

Diş dolgusu, 2-3 gün içerisinde iyileşir. Ama genel iyileşme ve dolgunun oturması 2 haftayı bulabilmektedir. İyileşme süresi uzayan hastaların doktorlarına danışması lazımdır.

Dişte hassasiyet görülmesi normaldir. Bu durumun fazla uzaması endişe vericidir. O nedenle vakit kaybetmeden doktorunuza durumu bildirin. Dolgudan sonra dolgu bölgesini ısırmamaya ve fazla sert besinlerle temas ettirmeye dikkat etmeniz önerilmektedir.

Exit mobile version