Site icon Helal Platform

Boyun tutulmasına hangi bölüm doktor bakar?

Boyun tutulmasına hangi bölüm doktor bakar

Boyun tutulmasına hangi bölüm doktor bakar

Boyun tutulması, başı bir yöne doğru hareket ettirirken ağrı ve zorluk hissedilmesi olarak tarif edilebilir. Boyun tutulması bazen, baş ağrısı, omuz ağrısı ve / veya kol ağrısı ile birlikte olabilir. Boyun tutulması sonrasında birey yana ya da omzunun üzerinden arkaya bakmak için bütün vücudunu döndürmek zorunda kalır.

Boyun tutulmasının en yaygın nedeni kas gerilmesi veya yumuşak doku burkulmasıdır.

Boyun tutulması belirtileri nelerdir?

Ağrı

Boyun tutulduğunda kişi başını belirli bir yöne doğru çevirdiğinde, hareketini kısıtlayan bir ağrı hisseder. Kişinin hissettiği bu ağrı, keskin, genel ya da yayılan bir ağrı olabilir.

Karıncalanma, Uyuşma veya Zayıflık

Sadece boyunda değil omuza, kola ya da parmağa yayılan bir karıncalanma hissi ya da uyuşma, çoğunlukla tek kolda hissedilir. Boyun tutulması aynı zamanda baş ağrısına da neden olabilmektedir.

Boyun tutulmasında genellikle uygulanan tedavi yöntemleri

Boyun tutulmasına hangi bölüm bakar?

Boyun tutulması nedenine göre iki farklı bölümde incelenmektedir. Fizik tedavi veya nöroloji uzmanları boyun tutulması teşhis ve tedavisi konusunda başvurulacak hekimlerdir. Ağrınızın kaynağını bilmiyorsanız nöroloji bölümünden randevu alın, doktorunuz sizi duruma göre fizik tedavi bölümüne yönlendirebilir. Boyun fıtığı için de nöroloji bölümünden randevu almak gerekir.

Exit mobile version