Site icon Helal Platform

Bebeklerde Pişik Nasıl Giderilir?

pisik nasil oluırus

pisik nasil oluırus

İlk doğdukları andan itibaren bebek cildi çok ince ve hassastır. Çevresel faktörlere karşı oldukça savunmasız yapıya sahip olan bebek cildinde en sık rastlanan problemlerin başında ise pişik gelmektedir. Sıkça duyduğumuz pişik kelimesi ne anlama geliyor birlikte inceleyelim.

Tıp dilinde Diaper Dermatit olarak adlandırılan pişik, özellikle yeni doğan bebeklerde en sık rastlanan cilt problemlerinden biridir. Pişik belirtisi kırmızı küçük noktalarla belirginleşmeye başlar. Eğer önlem alınmazsa oluşan bölgede yayılır ve cilde zarar verir.

Peki pişik neden oluşur?

Bu soruya tek bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü ciltte pişik oluşumunun birçok sebebi vardır.  Genellikle 9-12 ay bebeklerde sıkça gözlemlenen pişik zaman zaman çocuk ve yetişkinlerde de meydana gelmektedir. Pişik oluşumuna sebep olan faktörler;

Pişik nedir ve nasıl oluşur sorularının cevaplarını öğrendiğimize göre şimdi pişik nasıl giderilir? Sorusunu cevaplayabiliriz. Pişiğin giderilmesi için bir pişik kremi tercih edilmelidir.  Bu anlamda Sudocrem pişik kremi oldukça doğru bir tercih olacaktır. Annelerin bebeklerine güvenle kullandığı mucizevi Sudocrem yumuşatıcı, besleyici ve koruyucu etkisiyle doğal cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur. İçeriğindeki Çinko Oksit pişiğin iyileşme süresini hızlandırır ve yenilerin oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Koruyucu özelliği sayesinde idrar, dışkı gibi etmenlerin cilde temas etmesini önler. 250gr, 150gr ve 60gr ebatlarıyla kullananlar tarafından güvenle tavsiye edilen Sudocrem ürünlerini https://www.dermokozmetika.com.tr/sudocrem adresi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Sudocrem Faydaları

Tüm bu özelliklerin yanı sıra Sudocrem sivilce ve leke problemine de fayda sağladığını biliyor muydunuz? Formülündeki Çinko Oksit, Lanolin, Saflaştırılmış Su içeriği cildin yenilenme süresini hızlandırır ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Cildin yağ ve nem seviyesini koruyan formülü sayesinde sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur.  Sudocrem ürünlerine uygun fiyat hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla Dermokozmetika ’dan sahip olabilirsiniz.

Exit mobile version