Site icon Helal Platform

B RH (-) Kan Grubu Nasıl Beslenir?

B RH (-) Kan Grubu:

Bu  kan grubu 0 Rh negatif ile B Rh negatif kan gruplarından kan alabilir. B kan grubuna et, süt ürünleri, deniz ürünleri, meyve ve tahıllar olmak üzere çok çeşitli bir diyet ve buna bağlı olarak orta düzey fiziksel egzersiz yeterlidir. Kan grubu özelliklerini incelediğimizde, her kan grubunun belirli şeylere eğilimli olduğu veya bazı durumlara karşı tolerans gösterdiği görülmektedir. Bu bağlamda b kan grubu özellikleri de mevcuttur. Ayrıca kan gurubu özelliklerini Rh faktörü çok etkilememektedir. Bu sebeple genel olarak b kan grubu niteliklerinden bahsetmek daha doğrudur. Öncelikle B kan grubu özelliklerinden en mühimi bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerden oluşmasıdır. Bunun yanında B kan grubuna sahip kişiler, sindirim sistemi açısından müsamaha olmasıdır. Bunların hepsi günümüzde teori olarak görülse de pek çok kişi tarafından kabul edilmektedir. B kan grubunun bazı hassas olduğu hastalıklar da bulunmaktadır. Bunları incelediğimizde; karşımıza multipl skleroz,  lupus, kronik yorgunluk gibi bazı otoimmün bozukluklar meydana gelmektedir.

 

B RH (-) Kan Grubu Nasıl Beslenir?

B kan grubuna sahip olan bireylerde kilo vermek isteyenler için özellikle yumurta, yeşil sebzeler, karaciğer ve meyan kökü çayı tüketilmesi önerilmektedir. Bunun ek olarak tavuk, mısır, mercimek, susam, yer fıstığı, domates ve buğdaydan uzak durulması gerektiği de söylenmektedir. Buna göre B kan grubu beslenmede süt ürünleri olarak kefir, yağsız veya %2 yağlı süt, yoğurt (normal, meyveli veya dondurulmuş), beyaz peynir, keçi peyniri, mozzarella, süzme peynir, italyan peyniri, keçi sütü tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Et ürünleri olarak okyanus levreği, turna balığı, somon, sardalya, alabalık, tirsi, kuzu ve koyun eti, tavşan ve geyik eti, bazı deniz ürünleri (morina, pisi balığı, orfoz, mezgit balığı, dana eti, trança balığı, orkinos, mersin balığı ve yumurtası) gibi ürünlerin tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Kuruyemiş olarak kestane, ceviz, badem, brezilya cevizi tüketilebilir.

Yağlar zeytinyağı ve keten tohumu yağı tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Tahıllar: Pirinç patlağı, esmer pirinç ekmeği, essene ve ezekiel ekmeği, tahıl gevreği, mısır, wasa ekmeği, yulaf kepeği, yulaf ezmesi, kavuzlu buğday tüketilebilir Baklagiller: kuru fasulye, beyaz börülce, meksika fasulyesi tüketilebilir. Meyveler: üzüm, papaya, ananas, erik, muz, kızılcık tüketilebilir. Sebzeler: karnabahar, patlıcan, kale, mantar, hardal yeşilliği, maydanoz, biber, tatlı patates, brüksel lahanası, pancar ve pancar yaprakları, brokoli, lahana, havuç tüketilebilir. Baharat ve çeşniler: kırmızıbiber, köri, zencefil, maydanoz tüketilebilir. İçecekler: maydanoz, nane, ahududu, kuşburnu, adaçayı), yeşil çay, siyah çay, şarap, bira, kahve, bitkisel çaylar (zencefil, ginseng, meyan kökü) tüketilebilir. Buna ek olarak B kan grubu: tavuk, bazı deniz ürünleri, dondurma, amerikan peyniri, kaju, fıstık, tahin, susam, mısır yağı, kanola yağı, mercimek, buğday, mısır nişastası ve şurubu, nar, hindistan cevizi, likör, maden suyu ve gazlı içecekleri çok fazla tüketmemesi gerekir.

Exit mobile version