Site icon Helal Platform

Ayaktaki nasıra hangi bölüm bakar, ayakta şişlik için hangi bölüme gidilir?

Ayaktaki nasira hangi bolum bakar

Ayaktaki nasira hangi bolum bakar

Ayaklara iyi bakmak gerekir. Çünkü, ayaklar vücut sağlığı hakkında pek çok ipucunu bünyesinde taşımaktadır. Tam bir gösterge işlevindedir.

Halk arasında da bilinmektedir ki birçok hastalık ilk önce ayaklarda belirtiler gösterir, bu yüzden ayak ve ayak parmaklarını ara ara incelemekte ve ayakların sağlığı hakkında söylediklerini göz ardı etmemekte fayda vardır.

Ayak nasırı ise gün içerisinde genellikle basınç veya sürtünmeler sebebiyle el veya çoğunlukla ayakta ortaya çıkan ağrı ve acı verici bir cilt sorunudur. Aslında cildin kendini koruma altına alması sonucunda oluşur. Çoğunlukla ayaklarda, ayakkabıların ayağa en çok sürttüğü veya vurduğu noktalarda oluşur.

Ayak nasırı çok sık karşılaşılan bir sorundur ve yetişkin nüfusun yarısından fazlasında görülmektedir. Nasırın tam sebebi ise kullanılan ayakkabının ayağa sürtmesi değil, ayağın ayakkabının tek bir noktasına sürekli vurmasıdır. Bu noktasal travma sonucunda, ayak vücuda uyarı gönderilir ve ters giden bir şeylerin olduğu sinyalini alarak vücut o bölgedeki deriyi kalınlaştırarak koruma oluşturur.

Nasır aslında bir rahatsızlık ya da sorun değildir. Ayağın vermiş olduğu sinyale karşı koruma mekanizmasıdır. Bu durum sporcuların başına sıklıkla gelebilir.

Sayfa İçeriği

Ayak nasırı neden olur?

Ayak nasırının sebepleri arasında;

Ayak nasırının belirtileri arasında; oluştuğu bölgede keskin ağrı, deri bölgesinde kalınlaşma, ilerledikçe bölgede oluşan kızarıklık, sertleşen derinin etrafında iltihap oluşumu ve kalınlaşmanın olduğu bölge veya bölgelerde nasır başı oluşumudur.

Kaç çeşit nasır vardır?

3 çeşit ayak nasırı vardır. Sert nasır, yumuşak nasır ve tohum nasırdır.

Ayak nasırı için peki hangi bölüme başvurulmalıdır?

Nasır sorunları çok ilerlediğinde ve ilaçlar işe yaramadığı zamanda uzmana başvurulabilir. Nasır problemleri için dermatoloji veya genel cerraha gidilebilir.

Ayak nasırı nasıl tedavi edilir?

Çok ilerlemiş nasır vakalarında cerrahi müdahaleye gerek duyulur. Eğer nasır henüz yeni ise, birçok ilaç ve krem bulunmaktadır. Bitkisel bir tedavisi yoktur. Evde yapılan bakımda dikkat edilmesi gereken tek unsur, nasırın iltihaplı mı yoksa iltihapsız mı olduğunu anlamaktır. Eğer iltihapsız ise, ponz taşı, beurer nasır sökücü, wartber nasır kalemi, aspirin veya beyaz sirke ile tedavi edilebilir.

İltihaplı ise, ameliyatsız cerrahi tedavi yöntemi uygulanabilir. Uzmanlar radyofrekans yöntemi kullanarak nasırı köküyle birlikte vücuttan çıkarırlar. Acısız ve ağrısız olan bu yöntem 3-5 dakika arası sürer. Ameliyatlı tedavide nasırlı bölge lokal anestezi yapılır ve nasır kesilerek köküyle birlikte alınır daha sonra dikiş atılıp bandajlanır.

Nasır tedavisi için hangi doktora gidilmelidir?

Nasır problemi için kendi denediğiniz yöntemler herhangi bir sonuç vermediyse bir dermatolog (cildiye) veya genel cerrahi uzmanına başvurabilirsiniz. Doktorunuz vakıanın durumuna göre yapmanız gereken ek yöntemler tavsiye edebileceği gibi tedavi de önerebilir.

Ne zaman doktora gidilmeli?

Çok ağrılı bir durum söz konusu olursa ve vakıa iltihaplanırsa mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Şeker hastalığınız varsa veya kan dolaşımınız zayıfsa kendi kendinize bitkisel ya da benzeri bir tedavi uygulamadan önce mutlaka doktorunuza görünmeniz gerekir. Çünkü şeker hastalarının veya benzer rahatsızlığı olan kişilerin vücutlarında meydana gelebilecek en ufak bir yaralanma enfeksiyona sebep olarak daha büyük sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Exit mobile version