Site icon Helal Platform

Adetliyken Mide Bulantısı Neden Olur?

Adsiz 2

Adsiz 2

Adetliyken Mide Bulantısı Neden Olur? sorusuna cevap olarak; prostaglandin gibi hormonların salınmasından dolayı rahim ağzıyla dökülmesi yerine kan dolaşımına girmesidir. Zencefil, tarçın, nane özü ve rezene adetken mide bulantısına iyi gelir. Kusma, ishal, bulantı ve baş ağrısına bile ortaya çıkar.

Adetken ağrılarınızı dindirmek için nane çayı içmeniz lazımdır. Geçmeyen ciddi bir durum varsa muhakkak bir kadın doğum uzmanına gitmek, muayene olmak şarttır.

Sayfa İçeriği

Adetliyken Mide Bulantısı Hamilelik Belirtisi Midir?

Adetken mide bulantısı, adet öncesi sendromundan kaynaklanır veya polikistik over sendorumundan da kaynaklanır.  Bazen bu durum, hamilelik belirtisi dahi olabilmektedir. Her mide bulantısının hamilelik belirtisi olduğunu sanma da oldukça yanlış bir tutumdur.

Semptomlar şiddetli ise endometriozis gibi bir durum da bu bulantının altında yatabilir. En doğru sonuç, doktora muayene olup gereken sonuçların alınması ile elde edilir. Bazı kişiler kafalarına göre ilaç kullanıp durumlarını daha da kötüleştirir. Bu tip bir davranıştan kaçınmakta fayda vardır.

Adetliyken Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Adet döneminde birçok kadın mide ağrısından ve mide bulantısından şikâyet etmektedir. Bu çoğunlukla doğaldır ancak şiddetlendiği zaman bu durum sorun olabilmektedir. Nane özü, zencefil, bitki çayları veya rezene adet döneminde mide bulantısına iyi gelmektedir.

Geçmeyen veya şiddetli yoğun ağrılarınız varsa bir doktora görünmeniz elzemdir. Bazen mide bulantıları hamileliğe de işaret edebileceği için hamilelik testi yaptırmak lazımdır. Şunlara dikkat etmek önem arz etmektedir;

Adetliyken mide bulantısı neden olur sorusu bütün kadınların hayatları boyu karşılaşabileceği bir meseledir. Ağrılar geçmiyor veya şiddetleniyorsa muhakkak bir kadın doktoruna görünmek gerekmektedir.

Adet Öncesinde Mide Bulantısının Sebebi Nedir?

mide bulantısının sebebi, premenstrüal sendrom olma ihtimali yüksektir. Adet döneminde ağrı normaldir.

Bu şikayetler şiddetli hale geldiğinde polikistik over sendromu veya yumurtalıklarda kist olması gibi durumlardan da şüphelenmek mümkündür. Ancak endişelenmenize hiç gerek yoktur. Çünkü bu hastalıklar veya semptomlar genellenemez. Her hasta farklı şekilde bu semptomları deneyimler. Bu nedenle kişiler, doktorla özel olarak görüşüp bir sonuca varırsa faydalı olur.

Adet Bittikten Sonra Mide Bulantısı Neden Olur?

Adet sonrası mide bulantısı hamileliğe yorulsa da hormonal sebeplerden veya kadınsal sebeplerden de olur. Bu durumdan şikayetçi olanlar kadın doğum uzmanına giderse iyi olur. Kesin sonuç almak isteyenler hamilelik testi yaptırıp şüphelerini ortadan kaldırır.

Adet öncesi ve sonrasında görülen mide bulantılarının başka psikolojik ve fizyolojik sebepler de olabilmektedir. Her kadın bu sorunu farklı sebeplerle deneyimler. Bireysel olarak teşhis koymak yanlıştır. Muhakkak uzmanıyla görüşmek ve sorunun nedenlerini araştırmak gerekir.

Adetliyken Oruç Tutulur Mu?

Adetliyken oruç, tutulamaz. Kanamalar düzensizse, 3 veya 10 gün arasında oruç tutulması gerekir. Bu süreçler adet sonrasında telafi edilmelidir. 10 gün bittikten sonra gusül abdesti alınır, namaz kılınır ve oruç tutulur. Adetliyken bazı kadınlar oruç tutar ama bu dini açıdan gereksizdir.

Adet döneminde İslami şartlara göre davranmak oldukça makuldür. Adet döneminde tutulmayan oruçlar sonrasında telafi edilebildiği için bu durum sorun edilmez.

Adetliyken Ağrı Kesici İçmek Zararlı Mı?

Adetliyken ağrı kesici içmek, zararlı değildir ama kanamayı durdurur. Daha sonraki adet dönemlerinde ağrılar daha şiddetli gelir. Bu nedenle ağrı kesici içmemekte fayda vardır.

Exit mobile version