Site icon Helal Platform

A RH (-) Kan Grubu Nasıl Beslenir?

A RH (-) Kan Grubu:

A grubu bireylerin dikkat etmesi gereken en mühim hususlardan biri ayaküstü atıştırmalarını sınırlandırmaları gerekmesidir. Ayaküstü beslenme sistemi a grubu için epeyce zararlıdır. A grubu bireyler metabolizma olarak 0 grubunun tam tersi niteliğindedir. Bu nedenle A grubunun kırmızı et tüketimine özen göstermesi gerekir. Çünkü A grubu kişiler kırmızı et tükettiklerinde ağırlık sezer ve enerji olarak düşük sezer. Proteini diğer besinlerden alırsa A grubu bireyler alyuvarlarının içerisinde A antijeni mevcuttur.

Kanın sıvı kısmında anti-B antikorlarına sahiptir. Rh sistemi ise RhD grubundan bulunan D antijeninden yola çıkılarak görünür. A Rh- grubunda ise D antijeni görünmez. A Rh- kan grubu fazladır. 0 Rh- ile A Rh- gruplarından kan alabilir. A Rh- kan grubu: A Rh-, A Rh+, Ab Rh+, AB Rh- kan gruplarına kan verebilir. Sindirim sistemleri genelde duyarlıdır. Bağışıklık sistemleri epeyce dirençlidir. Beslenme ve çevresel şartlara adapte olmaları kolaydır. Stres yönetimi diğer gruplara nazaran daha kolaydır. Bağışıklık sistemleri hastalıklarına, kalp ve damar hastalıklarına, kanser ve şeker hastalığına yakalanma eğilimleri.

A RH (-) Kan Grubu Nasıl Beslenir?

A grubu bireylerin et tüketimi vücuda yağ şeklinde toplanır. Bu sebeple kilo vermek isteyen bireyler et yerine balık, baklagiller gibi farklı protein kaynakları kullanmalıdır. A grubu bireylerin mide asit miktarları diğer gruplara nazaran daha azdır. A grubu bireylerin süt ve süt ürünlerini sindirmeleri diğer gruplar ile karşılandığında daha zordur. Bu olay da bu kişilerin metabolizmalarının yavaşlamasına, kilo alımına ve diyabet hastalığına sebep olabilir. Vücudun ihtiyacı olan; antioksidan, vitamin, mineral ve enzimler için sebze tüketimi epeyce önemlidir.

Bu grup kişilerin çiğ ve buharda sebze tüketmesi önerilir. A Tavuk, hindi ve çoğu deniz ürünü, yoğurt, peynir, kefir ve keçi sütü, fındık, ceviz, yer fıstığı ve kabak çekirdeği, zeytinyağı, kanola yağı ve keten tohumu yağı, nohut, fasulye, barbunya, soya fasulyesi, börülce ve mercimek, karabuğday, buğday ve pirinç , bu grup için her türlü sebze uygundur. Erik, incir, greyfurt, ananas, kiraz, kayısı, böğürtlen, yaban mersini ve diğer orman meyveleri tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

 

Exit mobile version