Site icon Helal Platform

Turkuvaz (TK) Kitap Ve Kırtasiye Kimin?

tk kitap kimin

tk kitap kimin

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız Turkuvaz Kitap kimin?
Aydın Doğan elinde bulundurduğu bütün şirketleri satarken D&R kalmıştı. Ancak son olarak onu da TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş.’ye satmasıyla gündem olan TK kitabın tahibi Turkuvaz Medya Grubu.

Turkuvaz Medya Grubunun bünyesinde aynı zamanda Sabah, Takvim, Fotomaç, Daily Sabah, Yeni Asır, ATV, A Haber gibi markalar da bulunuyor.

Turkuvaz Kitap ve Kırtasiye kimin?

TveK Kitap Kırtasiye, Turkuvaz Medya Grubu’nun perakende kuruluşu olarak, Haziran 2017’de kuruldu. 67 ilde 132 mağazayla hizmet veren şirket, Turkuvaz Medya Grubu’nun çatısı altında bulunuyor. Şirketin Yönetim Başkan Vekili Serhat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi.

Turkuvaz Grubu kime ait?

Eski imtiyaz sahibi Ahmet Çalık, 5 Aralık 2007 tarihinde TMSF tarafından gerçekleşen ihalede eskiden Ciner Holding’e bağlı olan Merkez Medya Grubu’nu 1,1 milyar dolar’a satın aldı.
Bunun sonucunda atv, atv Avrupa, Yeni Asır TV, adlı televizyon kanalları, Radyo Turkuvaz, Romantik Radyo adlı radyo istasyonları, Sabah, Takvim, Yeni Asır ve Fotomaç adlı gazeteler artık tüm hak ve varlıklarıyla Turkuvaz A.Ş. bünyesine geçmiştir.
Son olarak 2013 yılı Aralık ayında Kalyon İnşaat’ın sahibi Orhan Cemal Kalyoncu, Turkuvaz Medya Grubu’nu Ahmet Çalık’tan satın aldı.

Exit mobile version