Site icon Helal Platform

Coca Cola Kimin? Sahibi kim? İsraile Yardım Ediyor mu?

MUHTAR KENT

MUHTAR KENT

Sayfa İçeriği

Coca Cola’nın Tarihi – Nasıl Kuruldu?

1886 yılında bir öğleden sonra, Eczacı Dr. John Pemberton ilaç olarak hazırladığı içeceği, bir kaç sokak ötede bulunan Jacobs Eczanesi’ne götürür. Bu yeni ilaç, Jacobs Eczanesi’nde bardağı beş sentten satışa sunulur.

Bir ilaç olarak piyasaya çıktı

Söylenene göre 9 yıl süreyle ABD eczanelerinde sinir sistemi yatıştırıcısı olarak satılır. Genellikle de siyahîlere reçete edilir. İlk yıl birkaç bardaktan fazla satılmayan ilaç yıllar sonra dünyanın belki de sudan sonra en çok tüketilen içeceği olacağını kimse bilemezdi.

Coca Cola İsraile Yardım ediyor mu?

Yılardır israilin Filistinlilere zulmünü artırmasıyla birlikte boykot listelerinin dolaşımı hızlanır. Her listenin başında da Coca Cola logosu yer alır. 2002 yılında bir gazete köşe yazısında “Coca Cola’nın o ay gelirini israile bağışladığı” yazısından beri Coca Cola boykot listelerinden düşmedi. Yerli rakip firmaların piyasaya girmesi ile birlikte alternatifi de oluşan firma boykotlardan ciddi bir şekilde nasibini almaya başlayınca israile yardım ettiğini sert bir dille sık sık yalanlamaya başladı.

Coca cola ortaklık yapısı:

Listede Coca Cola’nın ortakları yer alıyor. Listedeki oranların dışında kalan hisse ise halka açıktır. Ortaklık yapısını oluşturan isimler ve şirketler Coca Cola’nın kendisi gibi Amerikan kapitalizmin en büyük öncüleri olarak bilinmektedir. Ortaklar ve ortak oldukları şirket ABD ekonomik sisteminin taşıyıcı kolonlarını oluşturuyor.

Aşağıda ABD’nin en çok yardım yaptığı ülkelerin listesini yer alıyor. Coca Cola kendi kasasından direkt olarak İsrail merkez bankasına para transfer etmiyor, bu gerçek! Sadece bu değil diğer firmalar da muhtemelen böyle bir şey yapmıyor. Oysa ABD ekonomik gücünü oluşturan her unsur aynı zamanda israilin ve hatta ABD’nin 1.000 tırdan fazla silah verdiği PYD’nin bir parçasını oluşturduğunu söylemek yerinde olurdu.

ABD’den En Fazla Yardım Alan Ülkeler @BBC

Coca Cola’nın Filistin’de Fabrikası var!

Her halde dünya üzerinde Coca Cola markasının girmediği ülke kalmamıştır. Bugün dünyadaki bütün acılardan direkt sorumlu olan ABD emperyalizmi bütün büyük markalarını dünyaya yaymaya devam etmektedir. Hatta öylesine ahtapot gibi kıstırarak, gücünü, nüfuzunu kullanarak yapmaktadır ki bir taraftan PYD’ye silah verirken diğer taraftan Coca Cola fabrikasının temel atma törenini bu ülkenin cumhurbaşkanına yaptırabilmektedir. Fabrika sadece Filistin’de yok, Türkiye’de de var. Sen içtikçe de fabrikalar açılmaya devam eder.

Firmanın CO’su ise bazılarının “Türk” diye öykündüğü, New York doğumlu Bilderberg üyesi Tarsus asıllı ‘Muhtar Kent’tir.

Coca Cola Logosu ne anlama geliyor?

Dr. John Pemberton’ın muhasebecisi olan Frank Robinson içeceğe “Coca-Cola” adını verdi ve bu adı kendi el yazısıyla yazıya döktü. Bugüne kadar Coca-Cola adı hiç değişmeden aynı şekilde yazıldı.

Anlatıldığı gibi tersinden yazıldığında herhangi değişik bir anlama gelecek şekilde tasarlanmış bir logo değil aslında. Yahudi ve Mason bir kişi olan John Stith Pemberton, morfin ve kokain kullanmasına bağlı olarak ortaya çıktığı belirtilen kanser hastalığından ölür.*

Natural News’de yer alan bilgiye göre, 1903 yılına kadar içeriğinde 60 mg kokain vardır. Daha sonra kokain oranı azaltılır. 1929’da ise kokainin çıkarıldığı iddia edilse de, özütün kokain yapraklarından elde edilmesi nedeniyle, halen az miktarda da olsa kokain ihtiva ettiği sanılıyor.

Pemberton’ın ölümünün ardından Atlantalı işadamı Asa Griggs Candler, yaklaşık 2.300 dolara işin haklarını satın aldı. Candler, şirketin ilk başkanı ve markaya gerçek kimliği kazandıran kişi olur. CocaCola’yı 26 yıl işleten Candler, şirketi 1919’da 25 milyon dolara devreder veya satmak zorunda bırakılır.

Gizli formülü neden saklanıyor?

‘cocaine.org’ adlı sitede yer alan bilgilere göre, Coca Cola firması her yıl Güney Amerika ülkelerinden 8 ton civarında kokain ithal etmekte olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl Fransa’da Coca-Cola fabrikasında piyasa değeri 50 milyon euro civarında olan kokain bulunması bu tartışmaları tekrar alevlendirdi.**
Araştırmacı Mike Adams, ürünlerinin bağımlılık yapmadığı ve sağlığa hiçbir etkisi olmadığını iddia eden Coca Cola’ya, bunca kokaini nerede kullandığını sorduğunu, ancak bir türlü açıklama almayı başaramadığını belirtiyor.

Coca Cola neden çok reklam yapıyor?

Coca-Cola Şirketi, kurulduğu zamandan beri taklit içeceklerin çoğalmasını engellemek için reklam kampanyaları yaparak, Coca-Cola’nın orijinalliği vurgulama yoluna gitmektedir. Bu uygulamayla Rakiplerine yaşam hakkı tanımamakta, maddi gücünü reklam üzerindeki algılarla insanları etkileyerek ürünlerini pazarlamayı sağlamaktadır.

Coca Cola ne kadar satılıyor?

Bugün bu üründen, dünyada saniyede 8 bin, yılda ise 252.288.000.000 (252 milyar 288 milyon) kutu tüketiliyor. Yani dünyanın Coca Cola tüketimi, kişi başına ortalama 36 kutu civarında. Söz konusu firma, dünyanın içilebilir su kaynaklarının da yüzde 25’ini tek başına kullanıp, milyarlarca insanın temiz su hakkını gasp ediyor.

* http://www.kemalozer.com/m/haber.asp?id=472
** https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-37228991

Exit mobile version