Site icon Helal Platform

Ülker Flipz kaç kalori? Ülker Flipz kilo aldırır mı?

Ulker Flipz kac kalori 1

Ulker Flipz kac kalori 1

Ülker Flipz, krakerin her halini görebileceğiniz bisküvi çeşitlerinden. Üç farklı çeşitte piyasaya sürülmüş durumda; Party Mix, Keyif Mix ve Original Mix. Her ürün 65 gramlık küçük ve 120 gramlık büyük paketlerde satılıyor. İlk olarak Party Mix çeşidine baktığımızda; ürünün tek bir küçük paketine 287,8 kcal enerji bulunuyor.

Tek bir paket 12,2 gram şeker içermektedir. Yani bu krakerleri tükettiğimizde aynı zamana 6 tane küp şeker tüketmiş oluyoruz. Üründeki şeker kaynakları; sofra şekeri ve glikoz şurubudur. İçerik sıralamasından anladığımız kadarıyla glikoz şurubu üründe %2’den daha az miktarda yer almaktadır.

Ürüne yağ olarak Palm ve Palm Çekirdeği yağı kullanıldığını görüyoruz. Bu haliyle üründeki doymuş yağ oranının yüksekliği dikkat çekiyor. Öyle ki, ürünün tek küçük paketine bulunan 9,6 gr. Yağın 6,2 gr.’ı doymuş yağ. Bu da üründeki yağın %64’ünün doymuş yağ olduğunu göstermektedir.

Ülker Flipz’in içindekilere bakacak olursak; buğday unu, şeker, bitkisel yağlar (Palm, Palm çekirdeği), tahıl gevreği (%5,3) [tahıl unları (%56) [buğday unu, mısır unu, pirinç unu), şeker, sütlü çikolata, bitkisel yağ (palm), emülgatör (ayçiçek lesitini), yağı azaltılmış kakao tozu, tuz, aroma verici), tam yağlı süt tozu, kakao yağı, kakao kitlesi, tuz (%2,4), modifiye nişasta, aroma vericiler, peyniraltı suyu tozu, kabartıcılar (amonyum hidrojen karbonat, sodyum hidrojen karbonat, difosfatlar), glikoz şurubu, mısır nişastası, yağsız süt tozu, emülgatörler (soya lesitini, amonyum fosfatitler, bitkisel yağ asitlerinin mono ve digliseritlerinin mono ve diasetil tartarik asit esterleri, poligliserol polirisinoleat), arpa maltı ekstraktı, parlatıcı (gam arabik), renklendirici (sade karamel)

Bir adet küçük boy (65 gr) Ülker Flipz’in besin değerlerine bakacak olursak;

Enerji: 287,85 kcal
Şeker: 12,2 gr.
Yağ: 9,6 gr.
Protein: 6,9 gr.
Tuz: 1 gr.

Exit mobile version