Site icon Helal Platform

Arnavut ciğeri kaç kalori, kilo aldırır mı?

arnavut ciğeri kalori

arnavut ciğeri kalori

Arnavut ciğeri, geleneksel olarak soğan ve maydanoz ile servis edilen, acı biber ve baharatlanmış yağda kızartılmış kuzu veya dana karaciğer küplerinden yapılmış bir Türk yemeğidir. Yapılışı oldukça maharetlidir ve etin en güzel yerinden yapılır. Şimdi isterseniz arnavut ciğerinin önce yapılışına sonra kalorisine bakalım.

Sayfa İçeriği

Arnavut Ciğeri Tarifi

Malzemeler;

Yapılışı;

Ciğeri alırken zarının temizlenmiş olmasına dikkat edin, eğer zarı varsa mutlaka temizleyin.

Ciğerinizi fazla küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın ve bir süzgece alarak kanının süzülmesini sağlayın. Ciğeri yıkamayın, eğer yıkarsanız lezzetini büyük ölçüde kaybedecektir.

Ciğerin kanı süzülürken 2 adet orta boy patatesi küp küp doğrayın ve bir kenara alın.

Süzülmüş olan ciğeri derin kâseye alın. 1 su bardağı unu ve 1 çay kaşığı karbonatı ekleyip iyice karıştın ve tüm ciğerlerin una bulanmasını sağlayın.

Kuru bir süzgece una buladığınız ciğerleri alın ve birkaç sallayarak fazla undan arındırın.

Uygun bir tencereye kızartma yağını alın ve kızdırın.

Öncelikle doğramış olduğunuz patatesleri kızartın. (ciğeri de aynı yağda kızartabilirsiniz.) Patatesler altın rengi olana kadar kızartın. Uygun bir tabağa patatesleri alın ve damak tadınıza göre sıcakken tuzunu atın.

Hazırlamış olduğunuz ciğerleri kızartın. Kontrollü bir şekilde ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika kızartın.

Kızarmış olan ciğerleri uygun bir kaba alıp, sıcakken, üzerine 1çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon,2 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı kekiği ilave edip karıştırın.

1 adet soğanı ve yarım demet maydanozu doğrayın ve ayrı bir tabağa alın. 1 çay kaşığı sumak ve tuz ekleyerek karıştırın.

Kızarmış olan patatesleri, ciğerleri ve sumaklı soğanı servis yapacağınız kapta karışıtın.

Afiyet olsun!

Arnavut Ciğeri Kalori

Bu besinin 100 gramında 198 kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 190 gramlık miktarında 377 kalori bulunmaktadır. Arnavut ciğeri, protein, folik asit, potasyum, fosfor ve demir açısından zengindir. Yanında ekmek yerine pilav vs. tarzı şeyler tüketirseniz gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

 

Exit mobile version