Site icon Helal Platform

Şeriat Kurallarına Göre Düzenlenmiş İslami Ekonomi Modeli

20220609 135129 0000

20220609 135129 0000

Dinimiz kapsamında ekonomi ve finans oldukça basit temellere sahiptir. Bu nedenle anlaşılması için derin bir bilgiye ihtiyaç duyulmamaktadır. Ancak yine de bu konu hakkında birçok Müslüman, yeterli bilgiye sahip değil. İslami Ekonomi Modeli ile ilgili birçok Müslüman bilgisiz olduğundan dolayı bilinçsiz yatırımlar yapabiliyorlar. Ancak bu yaklaşım sağlıklı değil ve Müslümanların çeşitli sorunlar yaşamalarına yol açabiliyor.

Haram yatırım araçlarına yönelen bazı Müslümanların varlığı da bu durumdan kaynaklanıyor. Birçok kişi İslami usullere göre yatırım yapmak ve parayı katlamak gibi konularda son derece bilgisiz. Ancak bu oldukça yanlış bir düşünce Müslümanların sınırlandırılmasına ister istemez yol açıyor. Bu durumla karşılaşmak istemeyen Müslümanların oldukça dikkatli bir şekilde İslami Ekonomi ile ilgili bilgi almaları gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak Fıkıh kitapları okunabilir. Çeşitli hocaların ekonomi ile ilgili kitaplarına göz atmakta mantıklı olacaktır.

Tüm bunlara ek olarak farklı bilgi kaynakları da bulunmaktadır. Bu bilgi kaynakları genellikle ansiklopedik olduğundan dolayı okuması biraz zor. Ancak yine de bunları okumak uzun vade de faydalı olacaktır. İşte bundan kaynaklı olarak dinimizle ilgili bilgilere erişmek konusunda çekimser kalmamak gerekiyor. Birçok Müslüman araştırma yapmak konusunda oldukça yetersiz. Bundan kaynaklı olarak bugün İslami Ekonomi Modeli ile ilgili bilgi sahibi olan kişi sayısı oldukça az.

Bu yazımızda, İslamiyet’in Finans bilimine bakışını sizlere özet olarak aktarmaya çalışacağız. Tabi ki de tek bir yazı ile bu bilgilere erişmek mümkün değil. Yine de uzun vade de bu konuyla ilgili gerekli bilgiye sahip olacaksınız. Bunu anlatmak için ise ilk olarak İslamiyet ve Şeriat ile şekillenmiş Finans kavramının detaylarına bir göz atalım!

İslami Ekonomi Modeli ve Bu Ekonomik Model ile İlgili Bazı Önemli Ayrıntılar

 

Exit mobile version