Site icon Helal Platform

Burger King En Büyük Rakibini Satın Aldı

png 20220605 215931 0000

png 20220605 215931 0000

Fast Food şirketlerinin birbirleriyle olan rekabetinde önceki gün önemli bir gelişme yaşandı. Burger King en büyük rakiplerinden birini satın aldı.

Fast food şirketleri Burger King ve Tim Hortons’ın sahibi Restaurant Brands International, büyük bir yatırım kararı aldı.  Son dönemde en dikkat çeken fast food zincirleri arasında adı yükselişe geçen şirket, yaptığı bu adım ile fast food piyasasında rakip tanımayacak gibi gözüküyor.

Tavuk restoran zinciri Popeyes’a uzun süre önce göz diken Burger King yaptığı atılım ile birlikte  1,8 milyar dolara bu şirketi bünyesine kattı.

Kanada merkezli RBI ve ABD merkezli Popeyes Louisiana Kitchen’den yaptıkları ortak açıklamayla iki şirketin birleşmeye karar verdiğini duyurdu.

3 BİNE YAKIN MAĞAZASI VAR!

Dünya çapında 3 bine yakın mağazası bulunan Popeyes,  1,8 milyar dolar karşılığında RBI bünyesine katılacağının belirtildiği açıklamada, satın alım işlemlerinin Nisan ayında tamamlanacağı işaret edildi.

AMERİKA’DAN YÖNETİLMEYE DEVAM EDECEK

Fakat açıklamada en dikkat çeken bölüm birleşme sonrasında Popeyes’in Amerika’dan yönetilmeye devam edeceği oldu.  Şirketlerin birleşme haberinden sonra  Popeyes’in hisseleri, yüzde 20’ye yakın değer kazanarak 78,77 dolara yükseldi.  RBI’ın hisseleri ise yaklaşık yüzde 7 yükselerek 57,66 dolara çıktı. Satın alımın tamamen gerçekleşmesiyle birlikte hisselerin daha da yükselebileceği ön görülüyor.

 

FAST FOOD ZİNCİRİ ATAĞI!

Amerikalı   Burger King’in 2014 yazında Kanadalı Tim Hortons ile birleşmesiyle meydana gelen Restaurant Brands International, 20 binin üzerinde mağazasıyla dünyanın en büyük üçüncü “fast food” zinciri özelliğini taşıyor. Şirket 11 milyar dolarlık bu satın alım sonrasında merkezini Florida’dan Kanada’nın Ontario eyaletine taşımıştı.

Exit mobile version