Site icon Helal Platform

Kerahat vakitleri, neden namaz kılınmaz, kerahat vakti uyunur mu?

kerahat vakti namaz kilinir mi

kerahat vakti namaz kilinir mi

Namaz kılarken en çok dikkat etmemiz gereken önemli konulardan biri kerahat vaktidir. Peki kerahat vakti ne zamandır? Kerahat vakitleri tablosu? İşte merak ettiğiniz soruların cevabı haberimizde…

Kerahat vakti içerisinde namaz kılınır mı? Kerahat vakti ne zaman? Namazlarımızda en çok dikkat etmemiz ve bu konu üzerinde önemli bir husus olduğunu bilmemiz gerekmektedir.

KERAHAT VAKTİ MEKRUH OLDUĞU VAKİTLER

Farz – Nafile Bütün Namazların Kılınmasının Mekruh Olduğu Vakitler Üçtür:

1. Güneşin doğuşundan itibaren ışınları gözleri kamaştırır hâle gelinceye kadarki sabah vakti, kerahet zamanıdır. Bu vakit, güneşin doğuşundan sonraki takriben 45-50 dakikalık bir zamandır.

2. İkinci kerahet vakti, istiva vakti ile zeval vakti arasıdır. Yani güneşin göğün tam ortasına dikilmesi ânından batı tarafına doğru açılmaya başladığı ana kadar geçen süredir.

3. İkindiden sonra, güneşin sarararak göz kamaştırmaz duruma geldiği andan başlayıp, güneş batıncaya kadar süren vakit de kerahet vaktidir.

İKİNDİ VAKTİ NAMAZ GECİKTİRİLMEMELİ

Demek oluyor ki ikindi namazını güneş ışınlarının sararmakta olduğu sıralara kadar geciktirmemeli, kerahet vaktine bırakmamalıdır. Kısacası güneş doğarken, tepedeyken ve batarken namaz kılınmaz.

Kerahat vakitlerinde neden namaz kılınmaz

Güneşe tapanlar bu üç vakitte güneşe ibadet ederler. Onlara benzememek için.

Şeytanların yayılmaları anından kaçınmak içindir. Çünkü Peygamber Efendimiz”sallallahü aleyhi ve sellem” “Şeytanların boynuzları güneş ile beraber doğar,güneş yükselince ayrılır,zevale gelince tekrar gelirler alçalmaya başlayınca ayrılırlar,batacağı sırada tekrar gelir ve battıktan sonra tekrar ayrılır” (Nesei,Buhari,Müslim)

İşte bu ve benzeri gibi bizim anyamadığımız ve ancak Allah’ın ve Resulunun bileceği bazı sebebler dolayısı ile, bu vakitler de namazdan menedilmiştir. (İmam Gazali’nin İhya-u Ulumi’d-Din)

Exit mobile version