Site icon Helal Platform

BİMin açılımı, anlamı nedir?

bim isminin acilimi nedir

bim isminin acilimi nedir

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan BİM marketlerinin isminin anlamı ve b i m harflerinin açılımı konusunda çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

Birleşik İslam Marketleri, Birleşik İsrail Marketleri gibi çeşitli iddialara internette rastlamak mümkün. BİM kısaltmasının açıklaması ise çok farklı.

Firma kurulum aşamasında isim önerileri BİM’in açılımı BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. olarak geçmektedir. Kurulduğu günden itibaren fatura isminde de bu açılımı görmek mümkündü.

Farklı isimlerdeki söylentilerin amacı ne?

Çeşitli çevreler marka hakkında bazı olumsuz algılar oluşturmaya yönelik ortaya uydurma veya kulaktan dolma iddialar atmaktadırlar. Örneğin marketlerin Cuma günü Cuma saatinde kapalı olması nedeniyle mütedeyyin görünüm çizmesi Birleşik İslam Marketleri olabileceği fikrini ortaya atanların dayanağı olarak gözükebilir. Markayı karalamaya yönelik Birleşik İsrail Marketleri gibi tamamen altı boş iftiralar da ortaya atıldığı görülmektedir. Hatta çeşitli korsan internet sitelerinde BİM marketlerinin İsrailli sahipleri olduğu gibi asılsız iddialar da görebilirsiniz. Bim kimin? başlıklı yazımızda bu konuyu incelemiştik dileyen okuyabilir.

Konuyla alakalı BİM internet sitesinde sıkça sorulan sorular bölümünde BİM’in açılımı nedir başlığıyla aşağıdaki bilgi de yer almaktadır:

 

 

Exit mobile version